In het kort

Get Wet Maritiem verzorgt veiligheidstrainingen en bijzondere activiteiten in en op het water voor bedrijven, watersporters, duikers en vrijgezellengroepen.

Facebook

Contact

Ben Stiefelhagen
mobiel: +31 6 54 93 69 40
e-mail: info@getwet.nl

Media

Get Wet Maritiem is met onder andere het project Duik de Noordzee Schoon verschenen in de media..

[Lees meer..]

RSS Duik de NZ schoon


« | Main | »

Get Wet wordt donateur schildpaddenproject Mexico

januari 21, 2009

In juni, juli en augustus bewaken Enedino en twee andere vrijwilligers bij toerbeurt iedere nacht het strand van Todos Santos, Baja California. Zij verzamelen met een strandvoertuig over een afstand van 40 km de eieren van schildpadden, om het voortbestaan van deze soort te garanderen.

Deze witte kogelronde eieren – in totaal 25.000 – begraven zij onder het zand op een veilige plaats. In november worden de eerste schildpadjes geboren. Eenmaal uit het ei, worden ze dezelfde dag nog naar zee gebracht. Iedere dag laten de vrijwilligers de pasgeboren schildpadjes vrij in zee.

De schildpadjes kunnen hier niet meer zelfstandig naar zee lopen. Onderweg komen ze teveel obstakels tegen op het druk belopen strand. Als de oversteek van hun nest naar zee te lang duurt, zijn ze een makkelijke prooi voor de honderden pelikanen, vossen en honden.

Ook al worden ze hier een handje geholpen door mensen. Ze moeten vlak nadat ze zijn geboren in hun eentje overleven in zee. Een zware beproeving. Slechts 1 op 10 schildpadden overleeft dit gevaarlijke avontuur. Dankzij Enedino en de andere vrijwilligers krijgen 2500 schildpadden per jaar de kans om groot te worden.

Get Wet heeft een paar dagen geholpen bij dit project en besloten donateur te worden. Nog steeds sterven veel schildpadjes in het nest. Na uitgebreid onderzoek door biologen, is besloten om de nesten in de toekomst te verwarmen. Wij geven graag een bijdrage hieraan.

Topics: Uncategorized | No Comments »

Comments

You must be logged in to post a comment.