In het kort

Get Wet Maritiem verzorgt veiligheidstrainingen en bijzondere activiteiten in en op het water voor bedrijven, watersporters, duikers en vrijgezellengroepen.

Facebook

Contact

Ben Stiefelhagen
mobiel: +31 6 54 93 69 40
e-mail: info@getwet.nl

Media

Get Wet Maritiem is met onder andere het project Duik de Noordzee Schoon verschenen in de media..

[Lees meer..]

RSS Duik de NZ schoon

RSS Windsurfboard


« | Main | »

Interview op WebRegio.tv

juni 19, 2009

De actie `Duik de Noordzee schoon´ begint steeds meer bekendheid te krijgen. Klaudie en Ben zijn pas geinterviewd door WebRegio.tv om hun verhaal te vertellen. Hieronder volgt het filmpje en de bijbehorende tekst.

In de Noordzee liggen ongeveer 10.000 scheepswrakken. Deze kunstriffen bieden een schuilplaats aan vele soorten vissen, schaal- en schelpdieren. Hierdoor worden echter ook veel vissers aangetrokken. Op de meeste wrakstukken is dit ook duidelijk te zien aan de grote hoeveelheid vistuig dat op de wrakken achterblijft en vast komt te zitten. Dit achtergebleven vistuig zorgt voor veel problemen. Duikschool Get Wet helpt de Stichting Vissenbescherming met opruimen.

Hoewel de Noordzee de zwaarst beviste zee ter wereld is, treft men er juist op de wrakken toch nog zeer veel bijzonder onderwaterleven aan. De wrakken geven beschutting en vormen de kraamkamer voor vele vissoorten. Langzaam maar zeker raken steeds meer wrakken echter bedekt met netten, vislijnen, loodjes, kunstaas en andere zaken die door vissers worden achtergelaten.

Het vistuig dat op een wrak achterblijft werkt nog lange tijd door. Het vangen van vissen en andere dieren door achtergelaten materiaal heeft de officiële naam ‘spookvisserij’. Op de wrakken treft men dan ook netten aan met allerlei krabben, kreeften, kabeljauwen en steenbolken hierin verstrikt zijn geraakt. De meeste van deze dieren kunnen nog geruime tijd in leven blijven doordat ze in de getijdenstroom nog net voldoende voedsel kunnen vinden maar uiteindelijk sterven zij een langzame en pijnlijke dood.

Om de gevolgen van de ‘spookvisserij’ tegen te gaan, organiseert Duikschool Get Wet de actie Duik de Noordzee schoon. Bij deze actie worden verschillende schoonmaakdagen georganiseerd waarbij duikers zoveel mogelijk vistuig verwijderen. Op 12 juni staat de eerstvolgende schoonmaakdag gepland. Tijdens dit soort schoonmaakacties worden veel schaal- en schelpdieren bevrijd en veel vissen van een wisse dood gered doordat dit vistuig hun dodelijke taak niet langer in de Noordzee uit kunnen voeren. Ook meedoen: mail naar: info@getwet.nl.

Vissenbescherming verheugd met actie tegen ‘spookvissen’

Topics: Uncategorized | No Comments »

Comments

You must be logged in to post a comment.