In het kort

Get Wet Maritiem verzorgt veiligheidstrainingen en bijzondere activiteiten in en op het water voor bedrijven, watersporters, duikers en vrijgezellengroepen.

Facebook

Contact

Ben Stiefelhagen
mobiel: +31 6 54 93 69 40
e-mail: info@getwet.nl

Media

Get Wet Maritiem is met onder andere het project Duik de Noordzee Schoon verschenen in de media..

[Lees meer..]

RSS Duik de NZ schoon

RSS Windsurfboard


« | Main | »

Lezing ‘Duik mee in onze magische Noordzee’

juli 2, 2009

Hoe mooi de Noordzee kan zijn, kunnen zich maar weinig mensen voorstellen. De vele wrakken op de zandbodem vormen oases van leven. Een wrak is sprookjesachtig begroeid en een woonplaats van vele soorten vis, krabben en kreeften. Geen wonder dat een drukbewoond wrak een magische aantrekkingskracht heeft op sportvissers. Al eeuwenlang vissen ze hier voor hun avondmaal. Af en toe haakt hun net achter scherpe wrakdelen, breekt hun lijn of verliezen ze het lood. Door de eeuwen heen is deze verspeling problematisch geworden. Nu vormt het een bedreiging. Met name krabben en kreeften kunnen niet meer ontsnappen en raken verstrikt. Voor duikers relatief eenvoudig om ze uit hun lijden te verlossen.

In het juiste seizoen is het zicht in de Noordzee opvallend goed: tot wel 20 meter. Ben Stiefelhagen en Klaudie Bartelink duiken al jaren in de Noordzee. Ze zijn dit jaar met een grote actie begonnen de wrakken schoon te maken. Ze fotograferen en maken films en staan hiermee volop in de publiciteit in kranten, op Radio en TV. Ze werken als onafhankelijke partij samen met de vissers van de Visafslag Scheveningen, Greenpeace, Dierenbescherming, Stichting de Noordzee, IMARES Wageningen, Mare Nostrum, Heartlands films, EMS fims, Dos Winkel en IVM VU Amsterdam.

Ben en Klaudie laten door middel van multimediale lezingen (1 tot 1,5 uur) aan bedrijven, scholen, duikverenigingen en andere organisaties zien wat ze doen en waarom ze de schoonmaakactie op touw hebben gezet. Niet alleen de actie zelf wordt in beeld gebracht. Ook wordt aan de hand van films getoond hoe de consument duurzaam kan omgaan met onze lekkere Noordzee vis. Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op!

Topics: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Lezing ‘Duik mee in onze magische Noordzee’

Comments are closed.