In het kort

Get Wet Maritiem verzorgt veiligheidstrainingen en bijzondere activiteiten in en op het water voor bedrijven, watersporters, duikers en vrijgezellengroepen.

Facebook

Contact

Ben Stiefelhagen
mobiel: +31 6 54 93 69 40
e-mail: info@getwet.nl

Media

Get Wet Maritiem is met onder andere het project Duik de Noordzee Schoon verschenen in de media..

[Lees meer..]

RSS Duik de NZ schoon

Watersport


« | Main | »

Mr. Pieter van Vollenhoven bezoekt Bescherm een Wrak

februari 8, 2012

De stand op Duikvaker van Bescherm een Wrak – waarin Duik de Noordzee schoon, Kust & Zee, Stichting De Noordzee en Sportvisserij Nederland samenwerken, kreeg hoog bezoek. Mr. Pieter van Vollenhoven liet zich op de eerste dag van de duikbeurs uitgebreid informeren over de toestand van de wrakken op de Noordzee.

Meneer Van Vollenhoven was heel nieuwsgierig en vuurde tal van vragen af op Ben Stiefelhagen (DDNZS), Joop Coolen (Stichting De Noordzee), Klaudie Bartelink (DDNZS) en Niels Schrieken (Stichting Anemoon). Met hoe veel millimeter duiken jullie? Is er al een lijst van wrakken die het beschermen waard zijn? Hoe willen jullie die bescherming voor elkaar krijgen?

Behalve de eerste vraag, zijn het kwesties waar Bescherm een Wrak op dit moment alle antwoorden probeert op een rij te krijgen. Duidelijk is in elk geval dat het beschermen van wrakken op de Noordzee de moeite waard is. Niet alleen vanwege de cultuur-historische waarde die veel wrakken hebben, maar ook omdat ze een veilige haven blijken te zijn voor heel veel dieren. Op wrakken wonen gemiddeld zo’n 250 verschillende diersoorten.

Meneer Van Vollenhoven, zelf duiker, kreeg van Duik de Noordzee schoon het boek ‘Wrakken, Schatkamers van de Noordzee ‘. Bescherm een Wrak is vast van plan om hem de komende tijd op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Topics: Duik de Noordzee schoon | Reacties uitgeschakeld voor Mr. Pieter van Vollenhoven bezoekt Bescherm een Wrak

Comments are closed.