In het kort

Get Wet Maritiem verzorgt veiligheidstrainingen en bijzondere activiteiten in en op het water voor bedrijven, watersporters, duikers en vrijgezellengroepen.

Bent u geïnteresseerd?

Voor vragen, aanmeldingen, boekingen of opties, kunt u terecht bij:

Ben Stiefelhagen
mobiel: +31 6 54 93 69 40
e-mail: info@getwet.nl

Facebook

Media

Get Wet Maritiem is met onder andere het project Duik de Noordzee Schoon verschenen in de media..

[Lees meer..]

RSS Duik de NZ schoon

Specialties

Wrakduikspecialty

De wrakduikspecialty bestaat uit twee delen:
1. Deel 1: Theorie en praktijk binnenwater voor oefenen van vaardigheden
2. Deel 2: Wrakduikdag op de Noordzee
Klik hier voor informatie over de wrakduikspecialty.

Nettraining

Get Wet Maritiem kan op afspraak voor uw duikvereniging een nettraining organiseren op uw eigen (zwembad) locatie. Een nettraining is een avondvullend programma voor uw duikvereniging en een leuke en nuttige activiteit voor de koude wintermaanden. Het helpt duikers hun vaardigheden te ontwikkelen bij het oplossen van problemen onder water.

Twee ervaren duikinstructeurs van Get Wet Maritiem “verbouwen” uw zwembad tot een soort hindernisbaan voor duikers. Er wordt een staande wand uitgezet in het diepste gedeelte; door hier achterlangs te zwemmen kun je verstrikt raken; je zult vaak je setje uit moeten trekken om weer los te komen met alle problemen van dien. Op de bodem komt een groot liggend net; hier kun je onderdoor zwemmen en zo ook verstrikt raken. Het uittrekken van je setje is dan iets makkelijker, maar je hebt minder bewegingsvrijheid. In een hoek van het zwembad komt een fuik te hangen waar je helemaal in kunt zwemmen; en zie er dan maar weer heelhuids uit te komen! Tenslotte ligt er nog een zwevend net waar je jezelf of je buddy in kan rollen en het jezelf zo moeilijk kunt maken als je wilt. Als dat allemaal nog niet spectaculair genoeg is nemen we ook een aantal geblindeerde maskers mee en kun je al deze oefeningen nog eens “blind” oefenen. Ter afwisseling zetten we nog twee kleine scheepsschroeven op de bodem neer waar een net in verstrikt is geraakt. Met een blindmasker kun je oefenen om het net eruit te peuteren. Watersporters die met hun bootje in een haven liggen (geen zicht) zullen je dankbaar zijn als je die vaardigheid beheerst. Al deze oefeningen worden vooraf gegaan door een korte briefing waarin tekst en uitleg wordt gegeven en waarin veiligheidsaspecten aan bod komen

Tijdens de oefening zien onze eigen instructeurs toe op de veiligheid, maar zijn het vooral de eigen buddy’s waar je op moet vertrouwen. Iedereen krijgt de gelegenheid om zijn duikvaardigheden zoals masker wisselen, setje uit en aantrekken, automaat zoeken, etc. nog eens grondig te oefenen. Na afloop is er een korte debriefing en ontvangt iedere deelnemer een logboekblaadje. Ook is er een reader beschikbaar met nuttige informatie over netten, messen en persoonlijke ervaringen van duikers.

Wie kan er mee doen?

Iedere duiker met een geldig brevet en een goede gezondheid. Veel ervaring is niet nodig, maar het is wel verstandig om een onervaren duiker met een ervaren duiker te koppelen. Iedereen kan het zo spannend maken als hij of zij zelf wil, zolang de veiligheid niet in het geding komt. Er kunnen maximaal 14 buddyparen meedoen (als het zwembad klein is minder)

Wat is er nodig?

Een zwembad van normale afmetingen en een min. diepte van 2 meter en iedere deelnemer een eigen duikuitrusting (messen zijn niet toegestaan). We hebben het zwembad min. één uur in gebruik (beter is 1,5 uur). Get wet Maritiem zorgt voor alle netten, fuiken en blindbrillen.

Wat kost het?

De kosten bedragen € 350,- voor de training, hier komen dan nog wel wat reiskosten bij, hoeveel is uiteraard afhankelijk van de afstand.

Er kan een afspraak gemaakt worden op ieder willekeurig moment; bij voorkeur op een avond, maar ook in het weekend zijn er soms mogelijkheden. De duur van de specialty is afhankelijk van de tijd dat we van het zwembad gebruik kunnen maken.

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak:
Ben Stiefelhagen 06-54936940
Of via de mail: info@getwet.nl